تربچه آلبالویی نوعی سبزی خوراکی است که تمامی قسمتهای آن اعم از برگ، ساقه و غده زیرزمینی آن مصرف خوراکی دارد. سرشار از ویتامینهای مختلفی است و خواص زیادی دارد. غده زیرزمینی تربچه به رنگ قرمز مایل به آلبالویی است که طعم به نسبت تندی دارد، بسیار گوشتی است و قسمت گوشتی آن به رنگ سفید است. طرفداران زیادی دارد و بسیار اشتهاآور است. رشد آسانی دارد و به مانند سایر سبزیها رشد میکند بسیاری از ایرانیان سبزی خوراکی را برای مصرف روزانه خود در حیاط خانه کشت میکنند.
مشخصات گیاهی تربچه آلبالویی:
برگهای این گیاه بیضی مانند، بزرگ، دندانهدار با بریدگیهای عمیق و به رنگ سبز روشن است که زیر آن زبر و خشن است. برگهای این گیاه به طور مستقیم از غده زیرزمینی و ریشه گیاه منشعب میشود. غده زیرزمینی این گیاه به صورت گرد و کروی است؛ پس از برداشت و شستشو قابل مصرف است. در بیشتر مناطق رشد میکند. رشد آسانی دارد طوری که پس از گذشت 40 تا 50 روز قابل برداشت و استفاده میشود. برای تازه خوری مناسب است.
طرز کاشت بذر تربچه آلبالویی:
تربچه آلبالویی از طریق بذر تکثیر میشود. در کشت بذری ابتدا بستر مورد کشت را آماده کنید از خاک نرم و سبک برای این منظور استفاده کنید، بستر مورد کشت را صاف کنید میتوانید به صورت ردیفی نیز کشت کنید. بذرها را به صورت دستی بر روی سطح مورد کشت بپاشید و روی آن را بپوشانید؛ گیاه را آبیاری کنید و تا زمان جوانه زنی آن را مرطوب نگهدارید و نگذارید خاک خشک شود. پس از گذشت 5 تا 15 روز بذر گیاه جوانه می زند و شروع به رشد میکند.
ارتفاع: ارتفاع این گیاه متغیر و بین 20 تا 30 سانتیمتر است.
فاصله کاشت بذر: فاصله کاشت بذر 5 تا 9 سانتیمتر است.
عمق کاشت بذر: عمق کاشت بذر 8 تا 15 میلیمتر است.
خاک مناسب رشد: برای رشد به خاک باغچه، ماسه و ورمی کمپوست نیاز دارد. خاک باید از زهکشی مناسبی برخوردار باشد.
دمای مورد نیاز: دمای مناسب برای رشد این گیاه 12 تا 25 درجه سانتی گراد است.
مقدار آبدهی: به آبیاری متوسطی نیاز دارد.
نور لازم: گیاهی آفتاب دوست به شمار می رود که برای رشد به آفتاب کامل نیاز دارد
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.