نخود فرنگی از جمله گیاهانی است که به صورت یکساله کاشت می شود. این گیاه دارای ساقه نازکی است که به بوته مجاور پیچ می خورد. دانه های این گیاه گرد و به رنگ سبز روشن و قابل مصرف می باشند. نخود فرنگی سرشار از پروتئین و مواد مغذی است، چه به خوبی قابل هضم است.
دانه های نخود فرنگی به صورت رسیده و خام قابل مصرف در انواع سالاد و غذاهای می باشد. برگ های نخود فرنگی متشکل از سه برگچه می باشد. گل های نخود فرنگی شباهت بسیاری به گلهای لوبیا دارد. میوه این گیاه همچون میوه لوبیا می باشد. میوه نخود فرنگی شبیه نیام و غلاف شمشیر می باشد.
طریقه کاشت بذر نخود فرنگی :
قبل از کشت نخود فرنگی به این نکته توجه نمایید که نخود فرنگی از جمله گیاهان روز بلند می باشد، به همین منوال باید کاشت آن در طول روز کوتاه انجام پذیرد تا در طول روز کوتاه به حد مناسبی از رشد برسد و بتواند شاخ و برگ تولید کند. این گیاه در طول روز بلند شروع به گلدهی و همچنین تولید غلاف و دانه می کند. زمان کاشت نخود فرنگی هنگامی است که دمای خاک به حدود 5 درجه سانتیگراد می رسد.
توجه داشته باشید اگر زمان کاشت نخود فرنگی در بهار دیر شود همزمان با شروع فصل تابستان رشد می کند و عملکرد آن کم می شود. البته این گیاه در برابر گرما مقاوم است ولی گرمای تابستان سبب می شود که این گیاه از نظر گلدهی افت کند. نخود فرنگی از طریق بذر تکثیر می شود. قبل از کاشت بذرهای این گیاه را با قارچ کش ضدعفونی کنید. پس از آن بذر نخود فرنگی را در زمین بکارید. برای رشد بهتر و سریعتر قبل از کاشت بذرهای این گیاه را در حدود 24 تا 48 ساعت در آب قرار دهید.
فاصله کاشت بذر: فاصله کاشت نخود فرنگی بین 7 تا 15 سانتی متر می باشد.
عمق کاشت بذر: بذر نخود فرنگی را در عمق 2 تا 5 سانتی متر خاک بکارید.
خاک مناسب رشد: نخود فرنگی برای رشد نسبت به خاک حساس نیست ولی برای عملکرد بهتر این گیاه از خاکهای شنی و رسی و همچنین خاکهای سبک استفاده کنید.
دمای مناسب رشد: نخود فرنگی از جمله گیاهانی است که آب و هوای خنک را دوست دارد.
مقدار آبدهی: به آبیاری کمی نیاز دارد هفته ای یکبار می باشد.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.